Tering naar de nering: gemeentehuis mag van VVD West Betuwe niet meer dan 12,8 miljoen kosten

De VVD West Betuwe vindt dat het budget van 12,8 miljoen het maximale bedrag is wat de vernieuwbouw van het gemeentehuis mag gaan kosten. Raadslid Diane de Zeeuw: 'De tering moet naar de nering gezet worden. Huishoudens en bedrijven kunnen ook niet opeens 7 ton bij hun budget plussen. Als het aan de VVD ligt geldt dat ook voor de gemeente.'

© Artist’s impressions cepezed

Dat alles duurder wordt is een feit, maar dat geeft het college niet de vrijbrief om het budget te verhogen. In plaats daar van moet er bezuinigd worden op de niet-essentiële zaken en/of moet er soberder en kleiner worden gebouwd.

De fractie van de VVD West Betuwe heeft dus zowel tegen het voorstel om 7 ton aan het budget toe te voegen als tegen het amendement van de SGP om 4 ton bij te plussen gestemd. Ieder huishouden en ieder elk bedrijf in West Betuwe moet er uitkomen met het budget dat ze hebben in het dagelijks leven. Als het aan de VVD ligt geldt dat voor de gemeente niet anders. De tering moet naar de nering gezet worden. 

De VVD West Betuwe vindt dat zowel de audio- en video-installatie als de archieffunctie toekomstbestendig moeten zijn. Tevens is inrichting van twee vergaderruimten met deze apparatuur voldoende. Een derde ruimte is luxe en dus overbodig.

De fractie betreurt het ten zeerste dat het door de VVD West Betuwe ingediende amendement om binnen het totale budget van 12,8 miljoen euro de dekking voor de vereiste audio- en video-installatie te vinden niet is aangenomen. 

Lees het artikel in de Gelderlander over dit onderwerp hier:

https://www.gelderlander.nl/west-betuwe/gemeentehuis-west-betuwe-wordt-toch-duurder-vier-ton-extra-nodig-voor-uitzenden-raadsvergaderingen~a6497fe9/