VVD West Betuwe maakt zich ‘ernstige zorgen’ over afhandeling werkzaamheden golfbaan Spijk

De VVD-fractie van gemeente West Betuwe maakt zich ‘ernstig en grote zorgen’ over huidige werkwijze op golfbaan in Spijk.

© Cor de Kock

Hierover speelt al tijden een dispuut tussen aannemer Theo Witjes en de gemeente West Betuwe over de afhandeling van de staalslakken die op het terrein liggen.

,,Wat gaan we met de situatie doen? Ik wil dat het weer op de agenda komt’’, zegt raadslid Gert-Jan van Ochten. Aanleiding is een ingezonden brief van zowel aannemer Witjes als golfbaan The Dutch, die zich niet kunnen vinden in de wijze waarop de gemeente de situatie aanpakt. 

Dwangsommen

Grootste discussiepunt daarbij is dat de aannemer en de gemeente het niet eens worden over het opruimen van de aangetroffen staalslakken. De gemeente eist via dwangsommen dat de aannemer saneert. Witjes zegt op zijn beurt alles aan de situatie te doen. Hij wil over het huidige plan van aanpak in gesprek, maar krijgt daar naar zijn gevoel weinig tot geen ruimte van de gemeente voor . 

De gemeente bracht vorige maand naar buiten dat er sprake was van een vertrouwensbreuk, iets waar Witjes met verbazing op reageerde. Dit ongenoegen heeft de aannemer nu wederom bij de raad geuit.  

,,Ik weet niet wie er gelijk heeft’’, zegt Van Ochten. ,,Dat is ook de reden dat we hier overleg over moeten plegen. De situatie zoals die nu is, is zeer onwenselijk. Ik wil dan ook om tafel om te kijken of we tot andere afspraken moeten komen. Die algehele afhandeling baart me grote zorgen. Als de aannemer failliet gaat, komt dit alsnog bij de gemeente terecht. En ruimen we het niet goed op? Dan raakt het grondwater vervuild. Ons standpunt blijft: die troep moet weg. Maar wat eerst nodig is, is een gesprek. Het moet op de agenda. Ook omwonenden hebben recht op duidelijkheid.” Het voorstel van Van Ochten ligt momenteel bij het dagelijkse bestuur. dat besluit of en wanneer dit onderwerp besproken wordt.

https://www.gelderlander.nl/west-betuwe/vvd-west-betuwe-maakt-zich-ernstige-zorgen-over-afhandeling-werkzaamheden-golfbaan-spijk-br~ab65ff48/