VVD-fractie in West Betuwe groeit aan mankracht

Tijdens de raadsvergadering van 1 februari zijn Ralph Boltjes en Floor Verstegen benoemd als burgerlid voor de VVD bij de gemeenteraad van West Betuwe. ‘We zetten de schouders er onder voor een betere gemeente’, aldus de heren.

Floor Verstegen is lijsttrekker voor de VVD. Hij volgt de politiek in West Betuwe sinds de start van de gemeente in 2019. Nu wordt hij burgerlid, zodat hij in de laatste periode tot de verkiezingen kan wennen aan de politiek en zich nóg verder kan verdiepen in de dossiers. Verstegen: ‘Ik wil goed beslagen ten ijs komen, om het VVD-geluid maximaal te laten horen in de gemeenteraad’. Bestuurlijke ervaring heeft Verstegen al volop: bij het waterschap, in het schoolbestuur, als vicevoorzitter van de lokale VVD en als lid van de Raad van Commissarissen bij Fruitmasters.

Ralph Boltjes was in 2018 op 15-jarige leeftijd kandidaat-raadslid voor de VVD West Betuwe. Met bijna 150 stemmen was hij winnaar in zijn thuisdorp Ophemert. Nu hij 18 jaar is mag Ralph zich met de echte politiek gaan bemoeien. ‘Ik ben al jaren op de achtergrond actief voor de VVD West Betuwe, een ontzettend gezellige club waar ik heel veel geleerd heb. Nu ik 18 ben kan ik echt aan de slag voor de inwoners van onze prachtige gemeente’. Ralph staat niet op de lijst voor de verkiezingen van maart, omdat het tijdrovende raadslidmaatschap niet te combineren is met zijn studie. Wel blijft hij volop actief als burgerlid en als secretaris van het bestuur van de VVD.