Ric van Zee: 'Niet denken maar doen!'

Mr. Drs. Ric van Zee (49) is burgerlid voor de VVD in West Betuwe en staat op plek 4 voor de komende verkiezingen. Hij is geboren en getogen in Heukelum en woont daar nog altijd. Als echte doener wil Van Zee zich inzetten voor onze mooie gemeente.

© Chris Biesheuvel

Waarom is Van Zee een VVD'er? Omdat duurzaamheid en het zijn van een groene (fruit)gemeente belangrijk zijn voor West Betuwe, maar ook voor iedereen als persoon. Wel met de kanttekening dat het realistisch en betaalbaar moet zijn. Iedereen kan hieraan op zijn of haar manier haar steentje aan
bijdragen. Op dit vlak kan de gemeente een stimulerende factor zijn voor haar inwoners. Als 'doener' is het devies van Van Zee: 'Niet blijven praten, maar gewoon doen'. Natuurlijk kiest hij dus voor de VVD West Betuwe!

Na zijn middelbare school heeft hij gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In eerste instantie deed hij Bedrijfskunde, later specialiseerde hij zich in financieel management. Vervolgens voltooide hij ook nog een deeltijd studie Nederlands recht. Van Zee is zelfstandig ondernemer in de financiële dienstverlening (Van Zee Assurantiën) en in de aan- en verkoop van onroerend goed (Van Zee Vastgoed).

Van Zee is zeer toegankelijk als het gaat om vragen van de inwoners. Zijn hobby’s zijn de natuur en ontwikkeling van natuur in brede zin. Hij is zowel genieter als ook actief beheerder van natuurgebieden en particulier landbouwgebied. Van Zee is al lange tijd lid van de VVD en heeft meer dan 20 jaar in het bestuur van de VVD Lingewaal en later de VVD West Betuwe gezeten. Daarnaast was hij destijds raadslid voor de VVD in Lingewaal.