VVD West Betuwe eindelijk in gesprek met landelijke VVD-top

Na drie brieven is het eindelijk zo ver: de VVD West Betuwe gaat vanavond (21 februari 2022) in gesprek met Onno Hoes (landelijk voorzitter van de VVD) en Peter Valstar (Tweede Kamerlid voor de VVD) over het landelijk beleid van de partij.

Het bestuur van de VVD West Betuwe is blij dat de partijtop eindelijk bereid is in gesprek te gaan over de landelijke lijn en is benieuwd naar de uitkomsten van het aanstaande gesprek. De afgelopen jaren is de VVD West Betuwe zich steeds minder gaan herkennen in die landelijke lijn van de partij. Die onvrede maakt de afdeling al 2,5 jaar kenbaar aan de landelijke VVD in Den Haag, helaas nog zonder resultaat. Een tijdlijn van alle pogingen ziet u hieronder.

Tijdlijn

21 november 2019 - De VVD West Betuwe stuurt een brief aan Mark Rutte waarin onvrede over het landelijk beleid van de VVD wordt geuit. De brief is getekend door zo'n 20 leden uit Culemborg en West Betuwe.

januari 2020 - Mark Rutte laat weten in gesprek te willen gaan over de brief. Hij geeft geen inhoudelijke reactie.

maart tot november 2020 - Vanwege corona wordt het gesprek meerdere malen verzet.

19 november 2020 - Het bestuur en twee leden van de VVD West Betuwe voeren een gesprek met Rutte. Ze zijn positief over het gesprek en Rutte belooft terug te komen op een aantal actiepunten.

januari tot maart 2021 - Ondanks tientallen pogingen lukt het niet in contact te komen met de medewerkers van Rutte. Elke vorm van reactie blijft uit. Hierover is zeer grote telleurstelling.

1 maart 2021 - De VVD West Betuwe stuurt een brief aan het hoofdbestuur van de VVD over de telleurstelling in Rutte en in het landelijke VVD beleid rondom de verkiezingen.

17 juni 2021 - Na meer dan 14 weken is er eindelijk een reactie. Deze gaat niet inhoudelijk in op de brief, dus werkt zeker niet geruststellend. De telleurstelling groeit.

15 november 2021 - De VVD West Betuwe stuurt een brief aan het hoofdbestuur met vragen over de coronamaatregelen die vanuit het hoofdbestuur worden opgelegd.

13 december 2021 - De VVD West Betuwe stuurt een mail naar het hoofdbestuur waarin de telleurstelling in het uitblijven van reactie op meerdere brieven wordt uitgedrukt. Ook wordt nadrukkelijk afstand genomen van het beleid van de landelijke VVD.

13 januari 2022 - De VVD West Betuwe stuurt een brief naar het hoofdbestuur én naar alle Tweede Kamerleden van de VVD waarin nogmaals zeer grote telleurstelling wordt uitgedrukt en waarin inhoudelijk duidelijk wordt gemaakt hoe ver het beleid van de landelijke VVD afstaat van de liberale waarden waar de partij voor staat.

3 februari 2022 - Op de allerlaatste dag voor de deadline komt er reactie vanuit Den Haag: landelijk voorzitter Onno Hoes stuurt een brief terug waarin hij aangeeft dat hij graag in gesprek wil. Hij reageert helaas nog niet inhoudelijk op de brief van de VVD West Betuwe.

21 februari 2022 - De dag waarop kandidaten en bestuur van de VVD West Betuwe in gesprek gaan met Onno Hoes (landelijk voorzitter van de VVD) en Peter Valstar (Tweede Kamerlid voor de VVD).

Wie interesse heeft in de brieven kan zich richten tot het bestuur via info@vvdwestbetuwe.nl