Installatie nieuwe gemeenteraad

Tijdens de raadsvergadering van woensdagavond 30 maart is de nieuwe gemeenteraad van West Betuwe geïnstalleerd. Namens de VVD zijn Floor Verstegen en Diane de Zeeuw gekozen als raadslid.

Verstegen is gekozen als fractievoorzitter van de VVD West Betuwe. Het is voor hem de eerste keer dat hij zitting neemt in een gemeenteraad. Hij heeft zin in deze nieuwe uitdaging. Daarin wordt hij ondersteund door De Zeeuw, die al sinds het begin van de gemeente in 2019 meedraait in de raad van West Betuwe en eerder al raadslid was in Neerijnen.

Naast de raadsleden zijn ook de burgerleden benoemd. Zij zijn niet echt raadslid, maar mogen wel meepraten in beeldvormende- en commissievergaderingen. Voor de VVD West Betuwe zijn dat Gert-Jan van Ochten, Ric van Zee en Janique van der Burg. Van Ochten was tot op heden raadslid maar keert vanwege het verlies van een zetel niet terug in de raad. Als burgerlid blijft hij zich inzetten. Van Zee was de afgelopen periode ook al actief als burgerlid. Van der Burg is een nieuw gezicht. De 18-jarige student uit Est stond op plek 6 van de VVD-lijst en gaat enthousiast aan de slag.

Het bestuur van de VVD West Betuwe feliciteert de raads- en burgerleden met hun benoeming en wenst hen wijsheid en succes in de periode die voor hen ligt. Het bestuur zal uiteraard betrokken blijven bij het werk van de fractie en waar mogelijk ondersteuning bieden.