VVD-lijsttrekker legt focus op bedrijf en stopt als raadslid

OPIJNEN – Floor Verstegen heeft besloten te stoppen als raadslid. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was hij lijsttrekker van de VVD West Betuwe.

Het werk in de gemeenteraad valt Verstegen zwaarder dan verwacht, zeker in combinatie met zijn fruitteeltbedrijf. Dit betreurt hem zeer en hij had het graag anders gezien, maar uiteraard wil hij zijn politieke activiteiten niet ten koste laten gaan van zijn bedrijf en zijn gezondheid. Verstegen kijkt terug op een mooie verkiezingscampagne en is dankbaar voor alle steun die hij kreeg en nog steeds krijgt. ‘Het raadslidmaatschap leek me een gave uitdaging, maar het valt me tegen om op mijn leeftijd en tussen alle ervaren politici voet aan de grond te krijgen. En dan heb ik ook nog mijn bedrijf’, aldus Verstegen over zijn beslissing.

Het is voor Verstegen een hele geruststelling dat de VVD West Betuwe beschikt over een lange lijst capabele kandidaten. ‘Ik weet dat er goede mensen klaar staan om nu op mijn plaats het liberale gedachtegoed uit te dragen in West Betuwe’, zegt Verstegen hierover. De vrijgekomen zetel van Verstegen zal worden ingenomen door Gert-Jan van Ochten uit Asperen. In de afgelopen periode was hij al raadslid in West Betuwe en daarvoor ook geruime tijd in de gemeente Lingewaal.

Bestuur en fractie van de VVD West Betuwe hebben begrip voor het besluit van Verstegen en zijn hem dankbaar voor alle inzet die hij heeft geleverd als lijsttrekker. De hele club is vastbesloten door te gaan met het werken aan een mooier West Betuwe en het uitdragen van het liberale VVD-geluid. Op de achtergrond blijft Verstegen als lid betrokken bij de VVD West Betuwe.