Niet smijten met belastinggeld: VVD stemt tegen extra budget herinrichting Asperen

Juist in deze onzekere tijden mogen we geen belastinggeld over de balk smijten, daarom stemde de VVD tegen nóg meer geld voor de herinrichting van Asperen.

We leven in onzekere tijden met zeer hoge inflatie. Niemand weet wat de toekomst zal brengen. Daarom is het niet passend nu nóg een ton extra uit te trekken voor wat leuke details bij een project in Asperen, terwijl voor dat project al maar liefst 4 miljoen euro is uitgetrokken! Dat legt de VVD West Betuwe u graag even uit:

Op dinsdag 27 september werd een voorstel voor extra (!!!) budget voor het plan voor o.a. waterberging en parkeren op de Voorstraat Asperen in de Gemeenteraad behandeld. Het betrof hier een voorstel voor extra budget van €100.000. Voor dit project was in eerste instantie €3,5 miljoen begroot. Eerder dit jaar werd dit al opgehoogd met €500.000.

De fractie van de VVD heeft in verschillende bijeenkomsten zich zeer positief uitgelaten over het plan. Zowel de oplossingen voor het parkeren als ook de waterafvoer en berging worden in het plan geweldig weergegeven.

De fractie heeft al langer het standpunt dat projecten financieel goed beheerst moeten worden en is tegen extra uitgaven boven het begrote budget. In tijden dat we allemaal de tering naar de nering moeten zetten, is het ook voor de (lokale) overheid  zaak om de financiën goed te beheren. Naast de laagste inkomens komen nu ook de middeninkomens in de problemen door hoge uitgaven, onder andere door de stijgende energiekosten. En wie weet waar dit gaat eindigen. De VVD stelt zich op het standpunt dat een overheid zich om die reden niet kan veroorloven om meer geld uit te geven dan in een begroting, ook van een project, is opgenomen.

De aankomende periode verwachten we dat zowel de inwoners als ook de gemeente financieel zware tijden staan te wachten. Tijden waarin de gemeente noodzakelijke investeringen moeten blijven doen om de wettelijke taken uit te voeren en daar waar nodig een vangnet moeten creëren voor onze inwoners. Niet alleen in financieel opzicht; financiële problemen komen namelijk niet vaak alleen. 

Daarom heeft de VVD West Betuwe tegen de verhoging van het budget gestemd.