Ongewenste carpoolplaats: College laat ook inwoners Enspijk in de steek

Het college van B&W van de gemeente West Betuwe heeft plannen voor een carpoolplaats op de ijsbaan in Enspijk. Die locatie bij de entree van het dorp is wat de VVD betreft niet passend. Ook blijft de VVD aandringen op spoedige antwoorden op de vragen die hierover zijn gesteld.

Naar wens van Rijkswaterstaat heeft de gemeente plannen om op de ijsbaan in Enspijk een carpoolplaats met minimaal zo'n 100 parkeerplaatsen te realiseren om de A2 te ontlasten. Wat de VVD betreft is het om allerlei redenen geen goed plan om op die gezichtsbepalende en drukke plaats bij de entree van het dorp zo'n grootschalig plan te realiseren. Dat standpunt hebben de inwoners van Enpijk duidelijk bevestigd tijdens de inspraakavond op 27 september.

Alternatieve locaties zijn voorhanden, zoals bijvoorbeeld het voormalig Rhelico-terrein of het gebied rondom camping de Rotonde in Enspijk. Volgens het college zijn die locaties niet gemakkelijk, maar wat de VVD betreft is de ijsbaan zéker niet de juiste locatie.

Toen de eerste berichten over de carpoolplaats naar buiten kwamen heeft de fractie van de VVD direct actie ondernomen door het college schriftelijke vragen te stellen over deze kwestie. Helaas zijn die nog niet beantwoord. Gezien de onrust onder de bevolking blijft de VVD-fractie aandringen op spoedige beantwoording.