Gert-Jan van Ochten (VVD): ‘Inwoners worden van kastje naar de muur gestuurd’

WEST BETUWE • VVD-fractievoorzitter Gert-Jan van Ochten kwam donderdag tijdens de begrotingsraad met stevige kritiek op de ambtelijke organisatie van de gemeente. “We geven miljoenen uit aan verenigingen en dorpshuizen, maar hebben te weinig oog voor het individu. Inwoners krijgen in veel gevallen geen antwoord op vragen, gedeeltelijk antwoord of worden van het kastje naar de muur gestuurd.”

De organisatie komt bij de inwoners terughoudend over en lijkt zich volgens Van Ochten daarbij te verschuilen achter raadsbesluiten en regelgeving. “Terwijl men actief, soms zelfs pro-actief en faciliterend zou kunnen en moeten zijn. Het komt op ons over dat de ruimte voor eigen inbreng zeer beperkt is en het college de organisatie monddood maakt.” 

Van Ochten merkt het bij het aanvragen van vergunningen om te bouwen of bij het organiseren van evenementen. “Juist dan zouden we als gemeente West Betuwe moeten laten zien dat we er zijn voor onze inwoners. Hulp geven en faciliteren is ook zoveel aangenamer dan inwoners teleur moeten stellen.”

Wethouder Govert van Bezooijen was behoorlijk pissig over de aanval van de VVD’er op het ambtelijk apparaat. Hij had zich kwaad gemaakt over de manier waarop Van Ochten insinueert richting de medewerkers. “U kunt ons college aanspreken op de dienstverlening. Maar ik vind dat u absoluut niet op deze manier over onze medewerkers kunt spreken. Ik verzoek u om uw woorden voortaan zorgvuldiger te kiezen.”

Via Het Kontakt West Betuwe